Skip to main content

HoReCa 2 Maximizeaza-ti sansele cu Business Developing Group


Presupunând că activezi deja în domeniul HORECA și prezinți interes înspre programul de finanțare HoReCa cea de a 2-a ediție, îți vom acorda informațiile necesare privind oportunitățile aduse de acest nou ajutor de stat și modul în care afacerea ta ar avea de câștigat de pe urma accesării acestuia.

HoReCa Updated


HoReCa 2, deopotrivă predecesorului său, este un ajutor de stat pus la dispoziția structurilor de primire turistice cu funcții de cazare autorizate, agențiilor de turism licențiate și ghizilor de turism atestați, structurilor/unităților de alimentație și organizatorilor de evenimente.
Pe scurt, această ediție actualizată a schemei HoReCa țintește companiile care îndeplinesc condițiile cerute, în vederea acordării despăgubirilor pentru scăderea cifrei de afaceri iscate în anul 2021, consecință a restricțiilor impuse de guvernul României pentru zădărnicirea răspândirii coronavirusului.
Este bine de știut că, prin cea dintâi schemă, și anume HoReCa 1, 10.185 de operatori economici au solicitat programul de finanțare, dintre aceștia devenind beneficiari un număr de 8294, ajutorul de stat reprezentând 20% din suma aferentă scăderii activității în anul 2020 față de anul precedent. Pentru că cifrele vorbesc de la sine, 257.22 de lei a fost suma medie primită de fiecare beneficiar, iar suma totală acordată din bugetul de stat la schema HoReCa 1 a fost de aproximativ 2,2 miliarde de lei.
Bugetul estimat pentru schema HoReCa 2 este de 550 milioane euro, cu un număr estimat ce reprezintă beneficiarii de 10.000 pentru acordarea de ajutor de stat. Această schemă se derulează până la data limită impusă de Cadrul Temporar Ucraina, iar în limita creditelor bugetare alocate, plata sumelor aferente urmând a se face până cel târziu la data de 31 Decembrie 2023.

Ce avantaje adiționale se oferă prin ajutorul de stat HoReCa 2?


O îmbunătățire semnificativă este faptul că printre beneficiari sunt incluși și aceia care dețin societăți ce au ca activitate organizarea de evenimente și care nu au participat la prima ediție.
Mai exact, în această ediție sunt incluși beneficiarii de societati care organizează spectacole, concerte și alte evenimente culturale cu codul CAEN 9001, 9002, 9003, 9004, 9321, 9329, 4791, pe când la cea dintâi ediție au fost incluși doar operatorii cu codul CAEN 8230, specializați pe organizare de târguri și expoziții.
În plus, prin HoReCa se acordă așa numitele credite de angajament în sumă de 50.000 lei la capitolul 80.01 <<Acțiuni economice, comerciale și de munca>>, titlul 55 <<Alte transferuri>>.
Dacă vrei să afli mai multe informații despre Proiectul de schemă de ajutor de stat HoReCa 2, citește aici.

Se pune acum intrebarea daca te descurci de unul singur sau ai nevoie de o companie pentru consultanta


Probabil că în acest moment crezi că ai putea gestiona de unul singur întreg procesul de aplicare la schema de ajutor HoReCa și te întrebi ce ar fi mai practic și avantajos pentru tine ca antreprenor.
Factorul principal care te poate împiedica să reușești pe cont propriu este timpul; să nu uităm totuși că „Time is money”. Prin urmare, neavând o experiență solidă în acest tip de demers și crezând că te-ai descurca bine, se lansează întrebarea: Ai reuși să o faci într-un timp optim?
Dacă răspunsul tău este unul nefavorabil, ei bine, ai o a doua opțiune și anume contractarea unei companii de consultanță specializată în atragerea de finanțări nerambursabile.
Un prim avantaj în urma unei astfel de colaborări este acordarea suportului profesional în pregătirea întregii documentații necesare la depunerea cererii de finanțare, prin respectarea termenelor și condițiilor caracteristice programului. Suportul profesional se referă și la efectuarea și raportarea corectă a cheltuielilor.
De asemnea, atunci când închei un contract o astfel de firmă, aceasta depune documentația necesară și te va ține la curent cu orice modificări sau actualizări legislative afiliate programului accesat, asistându-te totodată la semnarea contractului de finanțare, facilitând implementarea proiectului, participând inclusiv la efectuarea plăților și la raportarea finală a cheltuielilor înspre autorități.
Prin urmare, atunci când ceri expertiza unei firme de consultanță, ai toate șansele ca pe parcursul întregului proces să nu întâmpini vreo dificultate.

Avantajele colaborarii cu Business Developing Group


Business Developing Group a luat naștere din dorința de a ajuta antreprenorii să își dezvolte afacerile prin valorificarea oportunităților oferite de finanțările nerambursabile. Cu o experiență de 17 ani, Business Developing Group oferă servicii complete de consultanță, proiectare, management de proiect și alte servicii asociate. Printre avantaje se află consultanța preliminară gratuită, zero avans pentru depunerea dosarului în vederea accesării, dobândă de 10%, iar dacă proiectul este respins sumele încasate vor fi restituite.

Adresa

Business Developing Group SRL
Romania, Arad, B-dul Revolutiei Nr.92, Ap.05
Tel: +40760241235 / +40760241230
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Google View